Eten en drinken

Football, bier, Holden Cars en meat pies! Voor de meeste Australiërs, vooral mannen, zijn dit de ultieme ingredienten voor hun vrije tijd. Hoewel Australie een culinaire doorstart maakt, staat de meat pie voor vele Aussies nog steeds met stip op een. Met z'n allen eten ze er zo'n 260 miljoen per jaar en kun je ze werkelijk overal krijgen. En als true Aussie kun je niet een football game kijken zonder een (of meerdere) meat pies te hebben verorberd. Om ook de smaak te pakken te krijgen, heb je hier het recept!

750 gr rundergehakt 2 fijngesneden uien 2 eetlepels meel ½ theelepel oregano 1 mespuntje nootmuskaat 2 theelepels Worcestershiresaus 375 ml water 2 tabletten runderbouillon Zout en peper 8 plakken bladerdeeg Ketchup 8 kleine ronde bakvormpjes

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Gooi alle ingrediënten - behalve het bladerdeeg en de ketchup - door elkaar in een braadpan. Bak alles zo'n 30 minuten op een laag vuur. Druk in elk bakvormpje een plak bladerdeeg vul het vervolgens met het vleesmengsel. Je kunt er nog een topping van geklopte melk met een eierdooier aan toevoegen. Maak dan wel een klein gaatje in het midden om stoom vrij te kunnen laten. Bak de meat pies zo'n 15 a 20 min in de oven totdat ze goudbruin zijn. Serveer ze met ketchup. Enjoy your meal!!

Vegemite Scroll's voor 10 personen Lekker bij het ontbijt

3 kopjes zelfrijzend bakmeel snufje zout 50 gr boter 375 ml melk 1 à 2 eetlepels Vegemite 200 gram geraspte oude kaas

Zeef het bakmeel en het zout in een kom en kneed de boter er doorheen. Roer hier genoeg melk door tot er een zacht deeg ontstaat. Kneed dit geheel en rol het uit tot een rechthoek van 40 cm bij 25 cm. Verspreid de Vegemite over het deeg en strooi hier ¾ van de kaas op. Rol dit geheel op tot een lange rol en snijd deze in 10 stukken van 4 cm. Verdeel de rolletjes over een ingevette bakplaat. Strooi de laatste kaas eroverheen en bak ze 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden, totdat de scroll's goudkleurig zijn.